Lektørudtalelse

Forfatter: Ole Laursen

Kort om bogen

To søde papbøger som vil vække det lille barns (0-2 år) nysgerrighed og stimulere dets sprogudvikling ved at finde frem til de forskellige dyr, som gemmer sig under de utilskårne flapper af blødt filt. Til slut en lille overraskelse på flappen i form af et spejl og spørgsmålet: Hvor er du?

Beskrivelse

I "Hvor er hr. Hund?" skal barnet finde de forskellige kæledyr under filtflappen på opslagets højreside. I "Hvor er fru Zebra?" er formen den samme blot med vilde dyr. På forsiden kan barnet få lov at mærke den bløde filt gennem et lille hul. Linda P. Arrhenius har tidligere udgivet to tilsvarende pegebøger: Hvor er hr. Løve? og Hvor er fru Mariehøne?

Vurdering

De to bøger fortsætter, hvor de to tilsvarende bøger fra 2016 slap. Smukt udførte og charmerende, omend stiliserede, illustrationer med gode kontraster, så de er tydelige for det lille barn. De farverige filtflapper er smukt formet som fx krukke, ost med hul i, bil, træ eller barnevogn. Den voksne og det lille barn vil glædes over disse bøger, som vil anspore til ord- og sprogindlæring

Andre bøger om samme emne

Blandt de mange øvrige pegebøger med flapper for de allermindste kan nævnes Rosalie - farver og Rosalie klæder sig ud