Signe Winther Brinkmann

Bibliotekar
Bibliotek:
Telefon:
87 10 68 98
Afdeling:
Team BØRN

Jeg er kulturformidler med særligt henblik på at udvikle læringstilbud til børn og unge. Jeg er oprindeligt uddannet folkeskolelærer og læsevejleder og har arbejdet i folkeskolen i 10 år. Jeg har siden da taget en kandidatgrad i didaktik (dansk) og har igennem mit arbejds- og studieliv haft fokus på unges læse- og skrivelyst, ordblindhed og læsevanskeligheder - men også på nyankomne unges dansktilegnelse.

Hvis du har henvendelser på biblioteket, der omhandler unges læse- og skrivelyst, ordblindhed og læsevanskeligheder eller dansk som andetsprog, så er det oplagt at tage fat i mig.

Sidste blogindlæg

 • 500 ord – en skrivekonkurrence for børn

  BørnTirsdag 24. april 2018af sb

  Nu er det med at få spidset blyanten og komme i gang med at skrive, for skrivekonkurrencen 500 ord er skudt i gang. Sidste år var der 4.000 danske børn, der indsendte historier, og i år er der måske endnu flere skriveglade børn, der vil være med? Alle børn i alderen fra 9 til 14 år kan være med. Konkurrencen er skabt på baggrund af den tilbagevendende skrivekonkurrence 500 Words, som kører årligt på den engelske tv-kanal BBC. Ideen er, at man skal skrive en historie på præcis 500 ord – hverken mere eller mindre.

  Læs mere
 • Gør gode gerninger og bak op om Danmarks Indsamlingen 2018

  BørnFredag 12. januar 2018af sb

  Igen i år kan børn gøre gode gerninger og på den måde være med til at støtte Danmarks Indsamlingen 2018. I år er der fokus på at hjælpe de op mod 150 millioner af børn, der ikke har et hjem.

  Læs mere
 • Børnebiblioteket kan hjælpe dig med dine nytårsforsætter

  BørnOnsdag 10. januar 2018af sb

  Har du et nytårsforsæt? Ofte handler nytårsforsætter om at tabe sig eller holde op med at ryge. Men i år har vi på biblioteket oplevet, at der er kommet mange børn og unge på biblioteket, der har nogle lidt anderledes ønsker for det nye år. Eksempelvis er der mange, der gerne vil læse mere, være mindre afhængig af mobilen og være mere sociale. Nedenfor har vi taget udgangspunkt i nytårsforsætter, som vi på Randers Bibliotek faktisk kan hjælpe dig med at opfylde.

  Læs mere
 • Maneno: En app, der giver børnene læselyst

  BørnTorsdag 29. juni 2017af sb

  Maneno er en læseapp til tablet med tekst og lyd, der hjælper skoleelever mellem 8 og 12 år med at komme i gang med at læse eller til at blive bedre læsere.

  Læs mere

Randers Bibliotek - Stemannsgade 2 - 8900 Randers - Telefon: 87 10 68 00 - hovedbiblioteket@randersbib.dk