Pernille anbefaler spicy romance
Har du prøvet Spicy Romance endnu? Pernille kommer med kyndig hjælp til hvor du skal starte!

Spicy Romance

Den erotiske litteratur er mere populær end nogensinde før. ”Fifty shades of gray”- bøgerne satte for cirka 10 år siden salgsrekord verden over og gjorde det almindeligt at have erotisk litteratur liggende fremme.

Siden ”Fifty shades of gray” er der sket en stor udvikling inden for genren. Der er er kommet mange nye forfattere til, og ikke mindst flere undergenrer og bøger med erotisk islæt, der går i mange litteraturretninger. Noget der hitter meget i øjeblikket, er Spicy books, som er utrolig populær på TikTok. Her er der både eksplicitte sexscener, men også mange hede berøringer og længselsfulde blikke. De kan have forskellige niveauer af spicyhed, og det er op til den enkelte læser, at sige nu er det hot nok. De behandler også forskellige temaer – også kaldet ”tropes”, som ”friends to lovers”, ” enemies to lovers” og ” opposites attract”, for blot at nævne nogle få.

Her er et udvalg af bøger med spicy indhold – og vi har mange flere på biblioteket. Kom endelig og spørg efter spicy books. Som et populært citat inden for genren kækt siger: "I don't watch porn. I read it, like a fucking lady".

”Det ender med os” af Colleen Hoover

Det ender med os af Colleen Hoover

TikToks ukronede dronning er Colleen Hoover, hvis bøger har taget utallige læsere med storm verden over, også her i Randers.

Lily har haft en hård opvækst og et meget problematisk forhold til sin far. Da hun møder kirurgen Ryle, som er lækker, sjov, betænksom og klog, slår det straks gnister imellem dem, og de indleder et hedt forhold. Men der er alligevel nogle ting ved Ryle, som gør Lily urolig, og som slår skår i glæden, og da Lilys ungdomskæreste Atlas uventet dukker op, kommer hun for alvor i tvivl om Ryle er den rette for hende?

Forfatteren trækker på egne erfaringer i denne medrivende og velskrevne roman. Det er både en hjertevarm og alvorlig roman, hvor der er plads til sød romantik, hede sexscener og lun humor, men også en lidt mere alvorlig og mørk side, som ikke skal afsløres her.

Min bedste fjende af Sally Thorne

Min bedste fjende af Sally Thorne

Lucy og Josh er blevet kolleger efter en fusion mellem deres forlag, og de hader hinanden.

De er begge assistenter for de to direktører, og da det bliver meldt ud at en af dem skal forfremmes, gavner det ikke just deres hårdtprøvede forhold. De kaster sig nemlig ud i en indædt konkurrence, hvor de skal vise hvem der er bedst til jobbet, samtidig med at de ikke holder sig tilbage med at gøre livet surt for hinanden.

Romanen er skrevet i en frisk tone med mange rappe replikker mellem Lucy og Josh. Lucy er hovedpersonen, og det er igennem hende, at denne saftige kontorromance udspiller sig. Den er også et fint eksempel på tropen ”Enemies to Lovers”, hvor Lucy og Josh opdager, at der ikke er så langt fra had til kærlighed, som de måske troede.

Hypotesen om kærlighed af Ali Hazelwood

Hypotesen om kærlighed af Ali Hazelwood

Olive har dedikeret sig selv til videnskab og forskning i stamceller. Der er slet ikke plads til kærlighed i hendes liv, og desuden tror hun faktisk ikke rigtig på den.

Hendes bedste ven har dog forelsket sig i en mand, hun tidligere har haft en affære med. Hvordan kan hun overbevise veninden om at hun ingen følelser har for den tidligere affære? Hun begynder selvfølgelig at fake-date Adam, som er en sexet, men temmelig streng professor. Men kan Olives rationelle hjerne virkelig vinde over hjertets vildveje?

”Hypotesen om kærlighed” tog TikTok med storm, og det er ganske nemt at se hvorfor. Historien er velfortalt, karaktererne er charmerende, og romancen er som skabt til at slå benene væk under én. Hvad mere kan man ønske sig af en god og spicy romance?

Bittersød af Sarina Bowen

Bittersød af Sarina Bowen

Audrey er aldrig rigtig lykkedes med noget i livet. Hun droppede ud af college, og i arbejdet på en stor restaurantkæde laver hun hele tiden fejl.

Hun har fået til opgave at lave aftaler med landmændene om billige og lækre råvarer, og har derfor besluttet sig for at udføre opgaven til perfektion, så hun kan få mulighed for at åbne sin egen restaurant. Griffin har ansvaret for familiens æbleplantage, og han har på ingen måder tænkt sig at give nedslag i prisen. Men kan de begge sætte den uforglemmelige nat de delte på college til side?

Det er en rigtig feel good roman, som sætter fokus på familiesammenhold, hverdagsliv, samt at finde sin plads i livet. Det hele bliver krydret med lækre madbeskrivelser, samt en stærk og uimodståelig tiltrækningskraft mellem Audrey og Griffin, selvom de ikke kan udstå hinanden.

Pæn pige-problemet af Elle Kennedy

Pæn pige-problemet af Elle Kennedy

Den hotte Cooper bliver fyret for at sætte den arrogante rigmandssøn Preston på plads. Men det vil Cooper ikke stå på mål for, så sammen med en flok venner udtænker han en grusom hævn.

Han skal bruge sin uimodståelige charme og bad boy attitude til at score Prestons perfekte kæreste Mackenzie. Det burde være rimelig nemt, men der er bare det problem, at Mackenzie viser sig at være både hårdtarbejdende, intelligent og sexet, og de har svært ved at modstå hinanden.

Elle Kennedy slog sit navn solidt fast med serien ”Off Campus”, som er en spicy serie om livet på college, og med nogle lækre og frække ishockeyspillere som nogle af hovedpersonerne. Hun har siden udgivet flere serier, hvor Pæn pige-problemet er den nyeste, og den er en helt igennem fantastisk start. Den er virkelig underholdende og fyldt med spicy og sexede scener, hvor de hede blikke flyver i konstant rutefart.

Den spanske kærlighedsaffære af Elena Armas

Den spanske kærlighedsaffære af Elena Armas

Catalina har et dejligt liv og en strålende karriere i New York. Hendes spanske familie er dog af den opfattelse, at hun stadig er såret over at blive droppet af hendes første kæreste tilbage i Spanien.

Derfor har Catalina bildt familien ind, at hun har en fantastisk kæreste, men det har hun bare ikke. Da hun skal til søsterens bryllup, hvor alle forventer at møde denne dejlige kæreste, er gode råd dyre, for den eneste der kan udfylde rollen, er hendes utroligt irriterende kollega.

Dette er endnu en sjov og skøn roman, hvor modsætninger mødes og sød musik måske opstår efter en del forviklinger og kvaler. Ak, den kærlighed er ikke helt let, heller ikke under sydens brændende sol. Det er en dampende hed romance, som er letlæst og meget hyggelig.

Bryllupsrejse på afbud af Christina Lauren

Bryllupsrejse på afbud af Christina Lauren

Olive og Ami er enæggede tvillingesøstre, men det er som om solen skinner stærkest på Ami, for hun har heldet med sig både på job- og kærlighedsfronten.

Det har Olive bestemt ikke. Ami skal giftes, men da katastrofen indtræffer, bliver Olive sammen med forloveren, Ethan, nødt til at overtage brudeparrets all inclusive bryllupsrejse til Hawaii. Problemet er blot, at de to ikke kan udstå hinanden.

”Bryllupsrejse på afbud” er en sød og hjertevarm fortælling i bedste amerikanske rom-com stil, der nok skal få en til at ønske sig til varmere himmelstrøg.

Aldrig sige aldrig af Sara Ejersbo

Aldrig sige aldrig af Sara Ejersbo

Vi slutter denne spicy omgang boganbefalinger af med en roman fra en forfatter, der er født og opvokset i Randers, men som nu bor i København.

Mia nyder livet i København og skal snart giftes med kæresten Kasper. Men hun får kolde fødder lige inden den store dag, og stikker af til forældrenes stutteri for at sunde sig. Forældrene har ansat en ny berider, som er den lækre, men lidt fåmælte, Mathias, som bor der med sin 5-årige datter, Molly. Mia har besluttet sig for at holde en lang pause fra kærlighed, forhold og alt det der, men den beslutning kommer til at vakle undervejs.

Der er fokus på en stærk kvinde, der ikke venter på prinsen på den hvide hest, men selv opsøger ham. Det er en charmerende og skøn kærlighedsfortælling om at finde sig selv, og stå ved sine egne mål og drømme.

Dig og mig på ferie af Emily Henry

Dig og mig på ferie af Emily Henry

Poppy og Alex kommer fra samme by, men derudover har de ikke meget til fælles.

Lige indtil de tager på roadtrip sammen efter college, og bliver de bedste venner. Hvert år tager de på sommerferie sammen, men for to år siden skete der noget der ødelagde deres venskab. Men Poppy er kommet frem til, at hun behøver Alex i sit liv, så nu har hun planlagt en ny sommertur de skal på. Men tingene går ikke helt som planlagt.

Handlingen springer mellem Poppy og Alex’ forskellige sommerferier både i fortiden og i nutiden, og der tegner sig et fint og indlevende portræt af deres venskab. Romanen er sød, humoristisk og en rigtig sommerromance. Den er perfekt læsning under en ferie eller i havestolen, mens solens stråler giver varme til kroppen, og romanens indhold farver kinderne i en frisk rød farve.