Lektørudtalelse

Forfatter: Mette Fersum

Anvendelse/målgruppe/niveau

Hvis man interesserer sig for temaet fremtidens fødevarer og miljøproblematikker, så vil denne bog muligvis være interessant læsning

Beskrivelse

Dette er forfatterens 25. bog med et tema om fremtidens fødevarer, som her er vild føde. T.N. indleder med et langt kapitel om sit besøg på Restaurant Noma, og hans fuldstændig himmelske smagsoplevelse. Han causerer på humoristisk vis vidt og bredt om begrebet vild føde - friske råvarer. Herefter tager han fødevareproduktionen til debat. T.N. mener Danmark har et udpint, konkurstruet landbrug. Der er ingen folkelig opbakning, miljømæssig bæredygtighed og glæde. Det gamle landbrugs integration af landskab, beboelse og madproduktion i velfungerende landsbyer, er afløst af økologisk set uholdbare industrielle marker og koncentrationslejre til dyreavl m.m. T.N. kommer vidt omkring i sine betragtninger, og han sætter tingene på spidsen og provokerer. Han har en underfundig tone. Der er ikke tvivl om, at han mener, vi skal tilbage til "learn to be wild" igen, så vi kan gavne både kloden og vores maver med naturlig mad, som Noma i København er så kendt for

Sammenligning

Der er adskillige bøger om mad og miljø, men ikke om vild føde som fremtidens fødevareproduktion

Samlet konklusion

En interessant debatskabende bog, om fremtidens fødevareproduktion til hele verden. Det er også en bog, der vil provokere. Måske går der efter min mening, lidt meget pop i den. For mig er det en spøjs blanding af causeri om emnet og samtidig et seriøst bud på fremtidens fødevarerindustri

Materialevurdering oprindeligt udarbejdet til udgave fra 2010