Vil du høre en hemmelighed? Du har ét år tilbage

Den magiske lydvandring ”Hemmeligheden om Randers” har underholdt næsten 7.000 mennesker, siden den havde præmiere i juni 2022.

Af Marie Have Qvist

Hemmeligheden om Randers

Der er nu et år tilbage med mulighed for at opleve det usynlige teaterstykke, der udspiller sig i Randers centrum og den bynære natur.

I de forløbne to år har flokke af mennesker med smartphones og høretelefoner vandret igennem byens gader – fordybet i fortællingen om magikeren Isra og de tre kendte forfattere St. St. Blicher, Karin Michaëlis og Henrik Pontoppidan, der alle har boet i og omkring Randers.

Men som alle gode ting varer ”Hemmeligheden om Randers” ikke evigt, og derfor skal man planlægge sin tur inden for det næste år, hvis man vil nå at blive indviet i hemmeligheden. Adgangen til magiske lydvandring udløber nemlig den 18. juni 2025.

”Jeg anbefaler Hemmeligheden om Randers til alle, der er interesseret i kultur, litteratur, teater og byens historie. Fortællingen er god, detaljerne om forfatternes liv er spændende, stemmeskuespillerne er topprofessionelle, og ruten er smuk på alle tider af året. Det er en god og rørende oplevelse – alene eller sammen med andre,” siger Lone Føgh Westphall, der oplevede det usynlige teaterstykke for første gang i begyndelsen af 2023, hvor hun netop fra tiltrådt som bibliotekschef i Randers.

Turen starter på Vester Kirkestræde 7 i Randers centrum ved Sct. Mortens Kirke. Ruten er cirka fire kilometer lang og går fra centrum, forbi lystbådehavnen, gennem parken i Tøjhushaven, over Østre Kirkegård og slutter ved Red Fall på Østervold. Vandringen egner sig ikke til gangbesværede eller børn under 12 år.

Læs mere om Hemmeligheden om Randers.