Musik

1.000 børn synger sammen i Randers centrum

Randers’ herlige unger er endnu engang særdeles synlige på landkortet på den årlige sangdag ”Små Synger Sammen” den 12. september 2024.

Af Marie Have Qvist

Små synger sammen 2023

Endnu engang genlyder tusindvis af børnestemmer på Jens Otto Krags Plads i anledning af årets største sangdag for førskolebørn ”Små Synger Sammen”. De mange små sangfugle bliver bakket op af børnerockbandet ”A-Lene med Drengene”. 

”Årets tema er vejret, og allerede nu øver børn over hele landet flittigt på sange som ’Godmorgen sol’, ’Blæsten kan man ikke få at se’ og ’Lille sky gik morgentur’. Det er utrolig livsbekræftende at opleve så mange børn synge med og danse til sange, de har lært og godt kan lide,” siger Peter Elmelund, biblioteksmusikant og el-guitarist i bandet ”A-Lene med Drengene”. 

Til at styre alle løjerne står forsanger Lene Johnsen, der også kyndigt klarer tangenterne. Lene har spillet og sunget, siden hun var lille, og nu underviser hun i sang og klaver – og er tilmed dirigent for hele fire kor i Randers. På scenen bakkes Lene også op af Randers-musikerne Niels-Ole Husum på bas og Thomas Ingemann på trommer.

Alle – både børn, forældre, bedsteforældre og andre interesserede – er meget velkomne til at møde op og synge med, når tonerne fra børnesangene lyder ud over hele Randers. Arrangementet er et samarbejde mellem dagtilbuddene i Randers, Randers Eventsekretariat, Ran-Mix og Randers Børnebibliotek.