Den glemte underklasse - forfattersamtale med Liv Duvå og Martin Wittrup Enggaard
- Date
- 04 juni 2025
- Tid
- 17:00 - 18:30
- Pris
- Adgang: 150 DKK
- Sted
- Kulturhusets sal
- Bibliotek
- Hovedbiblioteket
- Adresse
-
Stemannsgade 2
8900 Randers
Danmark
Ved de traditionelle Grundlovsmøder er det sjældent den hjemløse, den fattige på kontanthjælp, narkomanen, den psykisk syge eller de kriminelle, der bliver talt om – og de bliver sjældent hørt. Det vil vi lave om på med dette arrangement dagen før Grundlovsdag.
Forfattersamtalen begynder kl. 17.00. Efter samtalen vil der være mulighed for spørgsmål og dialog. Kl. 18.30 er der mulighed for at spise sammen og tale videre. Du kan købe billet til forfatterarrangementet uden spisning. Billetprisen er 150 kr. Du kan tilkøbe smørrebrød fra Mester Mums. Hvis du ønsker smørrebrød, så kan du vælge fra listen her og afgive din ordre til Inger Nygaard Kaad på ink@randersbib.dk
Fakta om forfatterne:
Martin Wittrup Engaard er efterforsker ved Københavns Politi med speciale i DNA og ”cold cases”. I 2024 udgav han den meget omtalte digtsamling Enhver kontakt efterlader spor med politidigte. Her åbner Martin Wittrup Enggaard op for de mere personlige sider af sig selv og jobbet, hvor han dag ud og dag ind arbejder med tragedier, menneskelige skæbner og underklassen i Danmark.
Manden bag uniformen fortæller om arbejdsdage, der sætter sig i psyken, og hvor kynismen trænger sig på. Han fortæller om mødet med de pårørende og den kamp, han kæmper på deres vegne, så retfærdigheden kan ske fyldest. Alt sammen oplevelser, han har skrevei sine delvist fiktive digte. Martin Wittrup Enggaard har nemlig brugt poesien som et terapeutisk værktøj, når hverdagen har været lidt for barsk.
Hvordan holder man sammen på sig selv og troen på at kunne gøre forskel i mødet med en endeløs række af tragedier på samfundets bund? Det er noget af det, som Martin Wittrup Enggaard sætter spørgsmålstegn ved.
Liv Duvå er en prisvindende og anmelderrost forfatter, som er aktuel med romanen Ned fra himlen. Romanen har modtaget strålende anmeldelser og givet hende et gennembrud til et større publikum. Ned fra Himlen handler om en ung mor på flugt og er et portræt af Velfærdsdanmark; en fortælling om alt det, vi arver fra tidligere generationer, om ophobede giftstoffer og den historie, vi bærer med os.
Liv Duvå er opvokset i Brøndby Strand og debuterede i 2017 med romanen Vi er vel helte, for hvilken hun modtog Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris samt en præmiering fra Statens Kunstfond. Liv fortæller om sit arbejde med romanen og karaktererne, om at vende tilbage til sin hjemstavn, og hun deler tanker og refleksioner om klasse, Velfærdsdanmark og giftig forurening.
Har du spørgsmål til foredraget kan du kontakte Inger Nygaard Kaad.